Pure Norwegian

Det hvite gullet

Rauma Garn 195 A7803 Foto Kristin Stylen Breddeformat

I Norge er det lange tradisjoner for å avle sau med tanke på ull, og å håndtere denne som en verdifull ressurs. Siden 1927 har Rauma Ullvarefabrikk for­edlet dette råmaterialet i tråd med de strenge kvalitetskrav som kjennetegner Norsk håndarbeidstradisjon. Rauma Ullvarefabrikk er vårt morselskap og vår garnleverandør.

Norsk ull sorteres i 16 ulike klasser og måten ulla håndteres og sorteres på er helt avgjørende for dens industri­elle verdi. Gjennom et tett samarbeid med Norilias ullsorteringsanlegg på Gol får vi nå utsortert den fineste norske lamull. Denne kjennetegnes ved svært god spenst og elastisitet. En må alltid vurdere kvalitet på ull ut fra hva den skal brukes til. Når den spinnes som kardegarn, er den utmerket til håndstrikk, pledd og andre produkter hvor volum og lav vekt er ønskede egenskaper. Norsk ull gir den ideelle balanse mellom komfort og bruksvennlighet.

Røros Tweed har produsert høykvalitets ullprodukter siden 1940, basert på en flere hundre år gammel lokal håndverkstradisjon. Alle produkter er av NORSK ULL og i sin helhet – fra rå ull til ferdig vare – produsert i Norge.

Rauma Garn 195 A6829 Foto Kristin Stylen

Norsk ull først med Svanemerket

Den norske sauebonde er vår råstoff-leverandør. Vi handler ull fra Norilia, som er det norske bondesamvirkes organisa­sjon for ull, og våren 2015 ble Norilia som første ullprodusent tildelt Svanemerket. Norsk ull møter kriteriene for Cradle to Cradle. Til grunn for dette ligger god dyrevelferd, lavt energiforbruk, riktig ressursutnyttelse og liten bruk av kjemikalier. Blant annet har Norilias ullvaskeri utviklet en lukket prosess hvor hele 96 % av vannet renses og gjenbrukes.

I følge EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) overgår produksjon av norsk ull vanlig bærekrafttenking hva gjelder å minimalisere miljøbelastningene gjennom produktets hele livsløp.

Flere nyheter

639 A5634

Fabrikken på Røros

Ved fabrikken på Røros har vi et stort fabrikkutsalg der alle våre produkter kan kjøpes. Det er også mulig å kjøpe feilvare og pledd laget av restegarn til nedsatte priser. Dette er kun tilgjengelig ved oppmøte på fabrikkutsalget. Åpningstidene er mandag til fredag kl 0800 - 1600. Lørdag kl 1000-1400.

Se alle nyheter