Leveringstid 1-3 dager | Fri frakt over 1500,-

Lukk

Ingunn Birkeland

Ingunn Rt 21B Sh

Ingunn Birkeland (f.1979) er en Oslobasert klesdesigner kjent for sine karakteristiske flettverk og rutemønstre, rødløper-kjoler og show pieces. Fine detaljer, tidkrevende teknikker og det kunstneriske uttrykket står sentralt i hennes arbeid – i kombinasjon med hennes helt særegne og nøye sammensatte palett av pasteller og fluoriserende farger.

Birkeland har hovedfag i Klær og Kostymer fra Statens Håndverk og Kunstindustriskole (i dag KHiO), og startet sitt eget merke Ingunn Birkeland Oslo (IBO) i 2005. Hun har siden den gang hatt flere motevisninger og utstillinger, og har kledd opp både kongelige og kjente kulturpersonligheter. Flere norske museer, blant andre Nasjonalmuseet, har kjøpt inn flere IBO antrekk til sine samlinger av norsk mote og klesdesign.

Som liten jente kunne Birkeland sitte i timevis og se på at moren og bestemoren vevde tepper og filleryer. Allerede som fireåring begynte hun å lære seg forskjellige håndverksteknikker som strikking, hekling og broderi – i tillegg til veving. Hennes rutete flettverk er faktisk en vev-teknikk, men laget på et stort bord i stedet for på et vev. En ring er sluttet nå som mønsteret har funnet veien tilbake til veven - hvor alt begynte.